Korte taalcursussen Italiaans

Onze korte cursussen zijn vooral praktisch of juist een goede verdieping van uw taalkennis en uw taalvaardigheid, maar vergroten altijd uw plezier aan het mooie italiano !Italia Vacanza!

Vanaf vrijdag 17 maart start deze korte & praktische vakantiecursus! Wil u voorbereid op vakantie naar Italië gaan en meer dan "sì" en "no" en "grazie" kunnen zeggen? Op 8 vrijdagochtenden leert u gedurende 1,5 uur hoe u in het Italiaans een hotelkamer reserveert, naar de weg vraagt, openbaar vervoer-tickets koopt, naar prijzen vraagt, gerechten en drankjes in een restaurant bestelt, uw mening en (on-)tevredenheid verwoordt, en nóg meer.

In Italia Vacanza! wordt veel tijd aan luisteropdrachten en spreekoefeningen besteed, aan grammatica juist alleen het meest noodzakelijke. Een laagdrempelige en gevarieerde cursus!

Italia Vacanza! is geschikt voor u als u weinig tot geen kennis van Italiaans heeft. Na de cursus kunt u zich goed redden in het verstaan & spreken van eenvoudig Italiaans in een brede keur van situaties op vakantie.

Startdatum:

* vrijdag 17 maart 2023, 9.30 - 11.00

Cursuskosten: 90 euro (excl. lesboek)


Grammatica bijspijkercursus

Deze korte cursus is een prima gelegenheid om te werken aan de wat lastigere grammatica-onderwerpen waar u mee geconfronteerd bent. U komt naar de 2 bijeenkomsten toe met de grammaticale onderwerpen:

- die u moeilijk vindt om te begrijpen
- die u wel begrijpt maar niet voldoende beheerst
- die nog de nodige oefening behoeven om ze vlotter te kunnen gebruiken in uw Italiaanse conversatie.

Deze grammatica opfris- /bijspijkercursus is zinvol om correct Italiaans te leren spreken. Maar ook zijn deze bijeenkomsten heel geschikt om makkelijker en met meer begrip de lessen van uw eventuele reguliere taallessen verder te kunnen volgen. En ook als u houdt van taaloefeningen, zowel om te maken als mondelinge, zijn de bijeenkomsten boeiend om te volgen.

De voertaal tijdens de bijeenkomsten is nederlands, zodat het uitgelegde zo goed en zo snel mogelijk te begrijpen is. De toepassing van het uitgelegde in conversatie-oefenmomenten, is natuurlijk wél in het italiaans.

De grammatica-cursus bestaat uit twee bijeenkomsten op vrijdagen, steeds van 9.30 tot 11.00 uur.

Cursuskosten: 30 euro (plus eventuele fotokopiekosten)
Lesdata & -tijden niveau 1 (twee tot drie jaren voorkennis):

* vrij. 27 januari & 3 februari 2023

Lesdata & -tijden niveau 2 (vier jaren of meer voorkennis):

* vrij. 10 & 17 februari 2023

Conversatie trainingWil u vlotter in het italiaans kunnen antwoorden op vragen? Zinnen in het italiaans makkelijker en sneller kunnen formuleren? Vloeiender kunnen praten tijdens gesprekken met italianen? Dan is deze Conversatie-training een geschikte cursus voor u.

De 4 lessen beginnen steeds met een korte taal-uitleg ter verheldering, om dan vervolgens veel te oefenen met antwoorden in allerlei vormen & zinnen in allerlei gesprekssituaties. Aan het eind van elke les zult u merken hoeveel vlotter u in het Italiaans kunt antwoorden op vragen en hoeveel vollediger én vloeiender uw zinnen tijdens gesprekken zijn.

De cursus Conversatie-training start op:

* woensdag 17 mei 2023

Lestijden:

* 19.00 - 20.30 uur / niveau 1 (voor wie 2 of 3 jaren Italiaans hebben gedaan)

* 20.30 - 22.00 uur / niveau 2 (voor wie 4 jaren of langer Italiaans hebben gedaan)

Cursuskosten: 60 euro (plus eventuele fotokopiekosten)