ITALTAAL GOUDA SPAANS & ITALIAANS LEREN

THEMATISCHE TAALCURSUSSEN


Onze 4 korte themacursussen zijn vooral praktisch of juist een goede verdieping van uw taalkennis en uw taalvaardigheid, maar vergroten altijd uw plezier aan het mooie italiano & espanol


ITALIA VACANZA! ESPANA VACACIONES!

  

Gaat u op vakantie naar Italië of Spanje en wil u meer dan "sì" en "no" en "grazie/gracias" kunnen zeggen? Doe dan mee met onze vakantiecursussen Italiaans of Spaans! In slechts 6 lessen tussen voorjaarsvakantie & meivakantie in leert u het volgende in de taal van uw voorkeur: een hotelkamer reserveren, vragen naar de weg, openbaar vervoer-tickets kopen, vragen naar prijzen, gerechten en drankjes in een restaurant bestellen, uw mening en (on-)tevredenheid verwoorden, en meer.

In deze cursus wordt veel tijd aan luisteropdrachten en spreekoefeningen besteed, aan grammatica juist alleen het meest noodzakelijke. Een gevarieerde en praktische korte cursus! Bij elke taal kunt u kiezen voor een ochtendgroep of een avondgroep.


Italia Vacanza! bestaat uit 6 lessen vanaf woensdag 18 / donderdag 19 maart:

* woensdag 9.30 - 11.00

* woensdag 20.30 - 22.00 uur

* donderdag 11.00 - 12.30 uur

Docent: Hoo-Man Chan


Espana Vacaciones! bestaat uit 6 lessen vanaf donderdag 19 maart:

* donderdag 9.30 - 11.30 uur

* donderdagavond 20.30 - 22.00 uur

Docent: Marixanne Martina


Cursuskosten: EURO 75.00

Het lesboek "Italiaans à la carte" of "Spaans à la carte" à EURO 26,95 wordt voor u door ons in bestelling genomen en krijgt u tijdens de 1ste les uitgereikt.GRAMMATICA BIJSPIJKERCURSUS - ITALIAANS


Deze korte cursus is een prima gelegenheid om te werken aan de wat lastigere grammatica-onderwerpen waar u mee geconfronteerd bent. U komt naar de 3 bijeenkomsten toe met de grammaticale onderwerpen

- die u moeilijk vindt om te begrijpen
- die u wel begrijpt maar niet voldoende beheerst
- die nog de nodige oefening behoeven om ze vlotter te kunnen gebruiken in uw Italiaanse conversatie.

Deze grammatica opfris- /bijspijkercursus is zinvol om correct Italiaans te leren spreken. Maar ook zijn deze bijeenkomsten heel geschikt om makkelijker en met meer begrip de lessen van uw eventuele reguliere taallessen verder te kunnen volgen. En ook als u houdt van taaloefeningen, zowel om te maken als mondelinge, zijn de bijeenkomsten boeiend om te volgen.

De 3 bijeenkomsten duren elk 1,5 uur. De voertaal tijdens de lessen is nederlands, zodat het uitgelegde zo goed en snel mogelijk te begrijpen is. De toepassing van het uitgelegde in conversatie-oefenmomenten, is natuurlijk wél in het italiaans.

Docent: Hoo-Man Chan

Cursuskosten: 45 euro (verder geen boekenkosten, alleen de kosten voor de uit te reiken fotokopieën)

De cursus wordt gegeven na de herfstvakantie, mogelijk ook in januari of februari. De lessen vinden in de ochtend plaats of 's avonds.

Bij interesse en voor de preciese lesdata: neem contact op per mail (italtaal.info@gmail.com) of telefonisch (06 33 177 633)CONVERSATIE TRAINING - ITALIAANS


Wil u vlotter in het italiaans kunnen antwoorden op vragen? Zinnen in het italiaans makkelijker en sneller kunnen formuleren? Vloeiender kunnen praten tijdens gesprekken met italianen? Dan is deze Conversatie-training een geschikte cursus voor u. De lessen beginnen steeds met een korte taal-uitleg ter verheldering, om dan vervolgens veel te oefenen met antwoorden in allerlei vormen & zinnen in allerlei gesprekssituaties. Aan het eind van elke les zult u merken hoeveel vlotter u in het Italiaans kunt antwoorden op vragen en hoeveel vollediger én vloeiender uw zinnen tijdens gesprekken zijn.


De cursus Conversatie-training bestaat uit 3 lessen van 1,5 uur.

Uw docent: Hoo-Man Chan

Cursuskosten: 45 euro (verder geen boekenkosten, alleen de kosten voor eventuele fotokopieën)

De cursus wordt gegeven na de herfstvakantie, mogelijk ook in januari of februari. De lessen vinden in de ochtend plaats of 's avonds.

Bij interesse en voor de preciese lesdata: neem contact op per mail (italtaal.info@gmail.com) of telefonisch (06 33 177 633)CLUB DI LETTURA ITALIANA


Na de herfstvakantie gaat onze italiaanse leesclub weer van start! In 4 bijeenkomsten wordt een boek gelezen en besproken. In de Club di lettura italiana staat een boek centraal voor deelnemers op eenvoudig taalniveau, en een andere titel voor hen die meer gevorderd zijn.

"Un fine settimana a Roma" (geschikt voor 1 tot 3 jaren taalkennis Italiaans) is het boeiende verhaal van dochter Lucia en moeder Franca's reis naar Rome waar mamma al jarenlang niet meer geweest is.... en waar ze op zoek gaan naar een heel speciaal persoon. Zouden ze er in slagen? In de tussentijd worden wij als lezers meegevoerd door de unieke dimensie en de kleurrijkheid van de Eeuwige Stad.

"Nel mare ci sono i coccodrilli" (voor vanaf 4 jaren italiaanse taalkennis) is het verhaal, opgetekend door de Italiaanse romanschrijver Fabio Geda, van de 10-jarige Akbari die op zoek een "thuis" is en die uiteindelijk in Italië vindt. Daarvoor maakt hij echter grensoverschrijdende omzwervingen door Iran, Turkije en Griekenland, en worden wij als lezers medegetuigen van zijn - gevaarlijke - avonturen en zijn levenslessen over het kwade maar ook het goede in de mens.

Niet alleen thuis maar ook tijdens de 4 bijeenkomsten rondom het Italiaans-talige boek lezen we samen erin, bespreken we het verhaal, en maken we tevens verscheidene schrijfopdrachten naar aanleiding van het gelezene of over het thema van het boek. De voertaal tijdens de cursus is italiaans.


Club di lettura italiana komt samen op woensdag 30 oktober & 6, 13, 20 november.

9.30 - 11.00 uur: "Un fine settimana a Roma" voor 1-3 jaren taalkennis

11.00 - 12.30 uur: "Nel mare ci sono i coccodrilli" voor vanaf 4 jaren taalkennis

Uw docent: Tommasina Chirico

Cursuskosten: 60 euro + kosten leesboek "Un fine settimana" (ca. 12,50) of "Nel mare ci sono" (ca. 23 euro)

Het te lezen boek wordt voor u door ons in bestelling genomen en krijgt u tijdens de 1ste bijeenkomst uitgereikt.


Rome, de Eeuwige Stad - Roma, la Città Eterna