ITALTAAL GOUDA SPAANS & ITALIAANS LEREN

Foto's & ervaringen van cursistenRenate (1ste jaars) (links): "Afgelopen jaar heb ik bij Italtaal de cursus 'Italiaans voor beginners' gevolgd. Deze lessen zijn mij zeer goed bevallen. Er wordt op een ongedwongen manier les gegeven, met op zijn tijd ruimte voor een grapje, maar wel met het doel voor ogen om het lesmateriaal aan het eind van de cursus behandeld te hebben. 
Hoo Man begeleidt je hier prima bij en heeft voldoende aandacht voor vragen of extra uitleg.
Het lesjaar is voorbij gevlogen en ik kijk alweer uit naar de vervolgcusus in september!" 


Reinoud (1ste jaar): "Ik sluit mij aan bij Renate's mening: de cursus 'Italiaans voor beginners' is ook mij zeer goed bevallen. Onderhoudende lessen in een niet te grote groep, met ruimte voor persoonlijke aandacht. De lessen vlógen voorbij, en na 1 jaar echt een hele hoop geleerd. De docent geeft goed les, is zeer ervaren, gedreven, en zorgt voor een vrolijke sfeer. Ik ga zeker door naar het 2e jaar."André (2de jaar) (links): "Ik heb met veel plezier alweer twee jaren Italiaans geleerd bij Italtaal. Hoo Man geeft enthousiast les en wisselt theorie en oefenen goed af. Je merkt al na een jaar dat je de taal veel beter begrijpt en dat je in Italië met overzichtelijke zinnen uit de voeten kunt. Jaar twee is iets pittiger dan het eerste jaar en vraagt daardoor wat meer zelfstudie." 


Nan (1ste jaar): "Met veel plezier heb ik de 1ste jaars-cursus van Italtaal gevolgd. Docent Hoo Man heeft een prettige aanpak, en hij verstaat de kunst om taalregels op een eenvoudige manier uit te leggen. We hebben veel geoefend met lezen, luisteren en spreken. Al met al ben ik meer vertrouwd geraakt met het Italiaans." Lida (2de jaar) (links): "Afgelopen jaar heb ik de 2de jaars-cursus Italiaans gevolgd. Weer veel geleerd en veel geoefend met “het Italiaans” praten.... Doordat de lessen leuk en afwisselend zijn opgebouwd, zijn ze óm voordat je het weet. Soms vergaten wij zelfs onze gezellige en lekkere “cappuccino”-pauze. Niet vergeten regelmatig je huiswerk te maken! Want dan heb je het meeste voordeel van deze positieve cursus en kun je een leuk gesprekje aangaan in La Bella Italia!" 


Marisa (1ste jaar): "Mijn ervaring met Italtaal is uitstekend! Wanneer het een keer wat snel gaat, is er altijd gelegenheid om verdere uitleg te vragen, en dan wordt ook echt de tijd genomen om je alles uit te leggen. Er heerst een goede en gezellige sfeer zodat ik er elke keer naar uit kijk om weer naar de cursus te kunnen. Ik kijk dan ook echt uit naar de vervolgcursus en hoop daar weer veel van op te steken. Dus misschien tot ziens bij Italtaal?... " 
Gerard (1ste jaars): "De cursus wordt met veel enthousiasme en dynamiek gegeven. 
Je kunt er zo diep in duiken als je zelf wilt; weinig tijd of zin  om te studeren, dan kan je toch meekomen; veel tijd, dan kom je nergens tekort. Een aanrader!"Ria (3de jaars) (rechts): "De lessen van de maandagochtend kennen echt gezelligheid. Tegelijk is Hoo Man's aanpak ook heel professioneel. Hij weet de stof heel goed uit te leggen en ik heb echt veel opgestoken. Hoo Man's taallessen raad ik iedereen aan."  
Bert (3de jaars): "De ene keer was het praten in het Italiaans in tweetallen en de andere keer in het Italiaans vertellen voor de hele groep over je weekend of een andere gebeurtenis. Bij fouten werd ik door Hoo Man altijd op een vriendelijke manier verbeterd. Hoo Man's positieve instelling en goede humeur zorgden ervoor dat de lessen altijd leuk en afwisselend waren. 
Ik ben elke maandagochtend met plezier naar de Italiaanse les gegaan!" 

Wilhelmien & Mick (vakantiecursus) (links & midden): "
De Italiaanse cursus die wij bij Italtaal hebben gevolgd, was zeer compact en leerzaam. Het contact met Hoo Man was heel persoonlijk en wij konden met al onze vragen bij hem terecht. In Italië hadden we zeker gemak van deze cursus. De uitspraak en zinsopbouw hebben ons geholpen om in restaurants en winkels ons goed verstaanbaar te maken. Dus vinden wij deze cursus een aanrader!" 

Willem (2de-jaars):
 "Ik kom net terug van onze vakantie aan de Amalfi-kust. Het was verrassend om te ontdekken wat ik in het afgelopen jaar heb opgestoken. Het cursusmateriaal en de conversatieoefeningen sloten echt leuk aan bij de werkelijkheid. Zelfs het bezoek aan de farmacia. 

Zodra je buiten de grote stad of toeristencentra komt, spreekt de Italiaan heel weinig Engels - soms een beetje Frans.... Men reageert blij verrast als jij je best doet om je in het Italiaans te uiten. Dat geeft zelfvertrouwen. 
Ook het lezen van allerlei zaken gaat nu al heel aardig. Het stimuleert mij dus om hier mee verder te gaan."


Dick (2de jaars): "Veel mondelinge oefeningen en veel praten in het Italiaans. Wat onbekend is wordt op het bord visueel gemaakt en aan iedereen uitgelegd. Behalve het werken uit de boeken worden bijvoorbeeld ook Italiaanse liedjes ingezet als lesmateriaal. En meestal is het alweer tijd voordat je het weet! Wel wordt er enige discipline van je verwacht, maar daar krijg je genoeg voor terug: niet alleen betere kennis van het Italiaans, maar ook over de cultuur en over het land." 


Petra (5de jaars): "
Afgelopen jaar heb ik met veel plezier de 5de-jaars cursus Italiaans gevolgd bij Italtaal.
Hoewel de aandacht hoofdzakelijk bij de conversatie ligt, weet Hoo Man op aangename en gedreven wijze de grammatica over te brengen.
Leuk is het om te merken dat je nu tijdens een vakantie in Italië de mensen goed kunt verstaan; en zelf kun je ook veel meer dan een praatje in de winkels of restaurants maken. Italianen waarderen het heel veel als ze in hun moedertaal worden aangesproken.
Ik kijk met veel plezier uit naar september want dan begint de nieuwe cursus weer!" 


Laurens (5de jaars): "Met heel veel plezier volgde ik het afgelopen jaar de 'cursus voor ver-gevorderden'. Wij, een leuke en gemotiveerde groep cursisten, gingen samen met de docent met speels gemak door het studiemateriaal. Ik heb al wat cursussen gevolgd de afgelopen jaren: als mij gevraagd zou worden een ‘ranking’ te maken wat betreft de cursusbegeleiding gedurende deze jaren (wat ik natuurlijk niet serieus doe want dan zou ik anderen tekort doen) scoort il mio caro amico Hoo Man heel hoog. Een begaafd docent, kundig, gedreven, en met een scherp oog voor de behoeften en capaciteiten van de studenten. Hoo Man heeft mij aangezet om mij met nog meer plezier en inzet te wijden aan mijn grote liefde; het Italiaans. Een aanrader!" 


Liesbeth (1ste jaars): "Afgelopen jaar heb ik de beginnerscursus gevolgd bij Italtaal. Elke week ging ik weer met veel plezier ernaar toe. Hoo Man geeft met veel enthousiasme les en weet de cursusstof goed uit te leggen.Wat mij bovendien aansprak waren de verhalen over de Italiaanse cultuur, de gewoontes, de verhalen over verschillende plaatsen en streken, het eten. Dat alles maakte de lessen zeer plezierig. Komend seizoen ga ik voor de vervolgcursus!
Francine (1ste jaars): “In september zijn we met een mooi aantal liefhebbers van de Italiaanse taal gestart met de cursus Italiaans. Nu, in april, kunnen we constateren dat we een aardig “mondje” Italiaans spreken en ons aardig verstaanbaar kunnen maken als het gaat om essentiële dingen.
Het mooie van deze cursus was ook dat, hoe je achtergrond ook is, je met elkaar compleet blanco bent als het gaat om deze prachtige taal. Ieder heeft zo zijn of haar redenen om zich deze taal eigen te maken. Omdat je met regelmaat in kleine groepjes opdrachtjes doet, schept het ook een band en leer je elkaar kennen.  

Hoo Man is een prettige leraar die tijd en aandacht geeft aan problemen waar je tegen aan loopt. Ik sluit in ieder geval deze cursus met een heel prettig gevoel af! Dat de hele groep het als prettig heeft ervaren blijkt wel uit het feit dat we de laatste cursusavond met elkaar gezellig bij een onovertroffen Italiaanse kok gaan eten!! Velen van ons gaan dan ook zeker door in het tweede jaar van deze cursus."