ITALTAAL GOUDA ITALIAANSE TAALCURSUSSEN

Over Italtaal & de docenten
Italtaal is het grootste en aktiefste cursussencentrum voor Italiaanse taal & cultuur in Gouda en omgeving. Italtaal is een initiatief van Italiaanse taaldocent Hoo-Man Chan. Hij en zijn collega-docenten kleuren de taallessen in met hun liefde voor & kundigheid in de Italiaanse taal.


Na meer dan tien jaren Italiaanse taalcursussen te hebben gegeven aan verscheidene instellingen, heeft Hoo-Man in 2012 het initiatief voor een Italiaanse taalcentrum concreet vormgegeven. Het resultaat is Italtaal geworden: een centrum voor Italiaanse taalcursussen in Gouda waar cursisten de mooie Italiaanse taal kunnen leren.

Met de zes niveau's waarop de taalcursussen bij Italtaal te volgen zijn, biedt het Italiaanse taalcentrum een compleet taalaanbod aan: de cursist heeft daardoor bij Italtaal de mogelijkheid om zich te ontwikkelen van beginner tot uiteindelijk een gelijkwaardige gesprekspartner van italianen.


De drie docenten stellen zich aan u voor:

~


Ciao, mi chiamo Tommasina, en ik ben een Italiaanse die al heel wat jaren in Nederland woont en ook al langere tijd Italiaans geeft. Net als mijn collega's bij Italtaal heb ik al op meerdere instellingen italiaanse taalcursussen gegeven.


In de afgelopen jaren heb ik het hartstikke naar mijn zin gehad met de cursisten: ik heb gemerkt dat elke groep weer zijn eigen dimensie en tempo heeft, maar altijd is het een groot plezier voor mij om te werken met cursisten die van de italiaanse taal houden.


Op de maandagen werk ik met de 5de-jaars en 6de-jaars cursisten met de mooie italiaanse taal. Ook leid ik de leescursus Club di Lettura Italiana: beide keren in het afgelopen jaar is dat al heel enthousiast ontvangen geweest door de deelnemers, dus ik heb er dit voorjaar weer veel zin in!


BENVENUTI! Welkom, allemaal!

~


Hola! Ik ben Marixanne, en vanaf dit seizoen geef ik de nieuwe cursus Espana Vacanciones! bij Italtaal in Gouda. Spaans is zo'n mooie taal.... ik geef er daarom ook sinds jaren met plezier veel les in: zowel overdag in het MBO als 's avonds aan volwassenen op bijvoorbeeld Italtaal. Met mijn passie voor het Spaans en onderwijservaringen probeer ik het taalplezier bij cursisten op te roepen en te laten beleven. Steeds lukt dat weer en blijf ik het merken aan de cursisten: daar word ik zelf dan ook weer heel enthousiast van! Dus hopelijk tot ziens bij Espana Vacanciones!

~


Mi presento: Hoo Man è il mio nome - en hier ontmoet ik de beroemde "katten van Rome". In Italië kom ik sinds 1990 en sindsdien heb ik mijn hart verloren aan de italiaanse taal. Behalve als docent bij Italtaal ben ik er ook de coördinator en het aanspreekpunt voor alle cursisten, aangezien ik Italtaal heb opgericht en het leerplezier & de taalkundigheid van elke cursist voor mij telt. Zo ontstaat voor de cursist bij Italtaal een gevoel van betrokkenheid en aandacht.


In het nieuwe cursusseizoen verzorg ik de lessen voor de 1ste tot en met 6de jaars. Ook geef ik de grammatica-bijspijkercursus, de conversatie-cursus, en zal ik in het voorjaar de docent zijn van onze veelgevolgde vakantiecursus Italia Vacanza!


Naast Italtaal ben ik ook zeer aktief als kunsthistoricus op lezingen en leid ik rond in een aantal grote musea in Den Haag en Rotterdam. Neem eens een kijkje op mijn website: www.hoomanchan.nl


ADIOS !  ARRIVEDERCI !  - tot ziens !


U mag er zeker van zijn dat Marixanne, Tommasina en Hoo Man als taaldocenten zich met uiterste plezier inzetten bij het begeleiden van cursisten en bij de ontwikkeling van hun Spaanse en Italiaanse taalkundigheid. Het blije enthousiasme, de passie en grote liefde voor elke van de twee Mediterraanse talen zult u duidelijk en op een prettige manier beleven in de lessen bij Italtaal (zie de pagina "Ervaringen van cursisten").

~

Italtaal - Centrum voor Italiaanse taalcursussen


een initiatief vanuit de onderneming Chanson
ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
registratienummer 24488514