ITALTAAL GOUDA SPAANS & ITALIAANS LEREN

Over Italtaal & de docenten
Italtaal is het grootste en aktiefste cursussencentrum voor Italiaanse taal & cultuur in Gouda en omgeving, en waar ook het cursusaanbod Spaanse taallessen groeiende is. Italtaal is een initiatief van cursuscoördinator & taaldocent Hoo-Man Chan. Hij en zijn collega-docenten kleuren de taallessen in met hun liefde voor & kundigheid in de Spaanse en Italiaanse taal.


Na meer dan tien jaren Italiaanse taalcursussen te hebben gegeven aan verscheidene instellingen, heeft Hoo-Man in 2012 het initiatief voor een Italiaanse taalcentrum concreet vormgegeven. Het resultaat is Italtaal geworden: een centrum voor Italiaanse & Spaanse taalcursussen in Gouda waar cursisten de mooie zuidelijke talen kunnen leren.

Met de zes niveau's waarop de Italiaanse & Spaanse taalcursussen bij Italtaal te volgen zijn, biedt het Italiaanse & Spaanse taalcentrum een compleet taalaanbod aan: de cursist heeft daardoor bij Italtaal de mogelijkheid om zich te ontwikkelen van beginner tot uiteindelijk een gelijkwaardige gesprekspartner van italianen & spanjaarden.


De vier docenten stellen zich aan u voor:Buongiorno! Ik heet Betti en ik kom uit Bari, een zuidelijke stad die in Apulië ligt, de hak van de Italiaanse laars, waar ik ook gestudeerd heb (letteren en filosofie). In die periode ben ik een aantal maanden naar Nijmegen gekomen om te wonen en te studeren: dat beviel mij zoveel, dat ik in 1990 definitief naar Nederland verhuisde!

Uiteindelijk ben ik in het prachtige Delft terecht gekomen, waar ik nog steeds woon. Meteen na mijn aankomst in Nederland ben ik gaan werken als docente en vertaalster Italiaans. Met dat werk ben ik ontzettend gelukkig: wat kan nog leuker zijn dan omgeven worden door cursisten die met jou de liefde voor Italië en de Italiaanse taal delen? Naast reizen en nieuwe mensen leren kennen dan!

Ook op Italtaal in Gouda hoop ik weer nieuwe gezichten te zien op de cursussen die ik er geef, namelijk Italiaans voor beginners en Italiaans voor ver-gevorderden. Aangenaam kennis te maken: piacere!

~Ciao, mi chiamo Tommasina, en ik ben een Italiaanse die al heel wat jaren in Nederland woont en ook al langere tijd Italiaans geeft. Net als mijn collega's bij Italtaal heb ik al op meerdere instellingen taalcursussen gegeven. Ik geef lessen in Gouda en in Rotterdam, aan zowel volwassenen als heel kleine kinderen! Nieuwsgierigheid is te ontdekken bij zowel de allerkleinste als de alleroudste cursist die ik heb!


In de afgelopen jaren heb ik het bij Italtaal hartstikke naar mijn zin gehad met de cursisten: ik heb gemerkt dat elke groep weer zijn eigen dimensie en tempo heeft, maar altijd is het een groot plezier voor mij om te werken met deelnemers die van de italiaanse taal houden.


Op de maandagen werk ik met cursisten aktief met de mooie italiaanse taal. Ook leid ik sinds twee jaren de leescursus Club di Lettura Italiana : steeds worden de korte verhalen en Italiaanse romans met veel plezier en interesse door de deelnemers gelezen, dus ik heb er in het nieuwe seizoen weer veel zin in!


BENVENUTI! Welkom, allemaal!

~Hola! Ik ben Marixanne, en ik ben uw docente voor de cursussen Spaans bij Italtaal in Gouda. Spaans is zo'n mooie taal.... ik geef er daarom ook sinds jaren met plezier veelvuldig les in: zowel overdag in het MBO in Amsterdam als 's avonds aan volwassenen bij Italtaal. Met mijn passie voor het Spaans en mijn onderwijservaringen probeer ik het taalplezier bij cursisten op te roepen en te laten beleven. Steeds lukt dat weer en blijf ik het merken aan de cursisten: daar word ik zelf dan ook weer heel enthousiast van! Dus hopelijk tot ziens op een van de cursussen Espanol !

~Mi presento: Hoo Man è il mio nome - en hier ontmoet ik de beroemde "katten van Rome". In Italië kom ik sinds 1990 en sindsdien heb ik mijn hart verloren aan de italiaanse taal. Behalve als docent bij Italtaal ben ik er ook de coördinator en het aanspreekpunt voor alle cursisten, aangezien ik Italtaal heb opgericht en het leerplezier & de taalkundigheid van elke cursist voor mij telt. Zo ontstaat voor de cursist bij Italtaal een gevoel van betrokkenheid en aandacht.


In het nieuwe cursusseizoen geef ik naast de reguliere cursussen ook de grammatica-bijspijkercursus en de conversatie-training, en zal ik in het voorjaar de docent zijn van onze veelgevolgde vakantiecursus Italia Vacanza!


Naast Italtaal ben ik ook zeer aktief als kunsthistoricus op lezingen en leid ik rond in een aantal grote musea in Den Haag en Rotterdam. Neem eens een kijkje op mijn website: www.hoomanchan.nl


ADIOS!  ARRIVEDERCI!

Tot ziens!


U mag er zeker van zijn dat Marixanne, Tommasina, Betti en Hoo-Man als taaldocenten zich met uiterste plezier inzetten bij het begeleiden van cursisten en bij de ontwikkeling van hun Spaanse en Italiaanse taalkundigheid. Het blije enthousiasme, de passie en grote liefde voor elke van de twee Mediterraanse talen zult u duidelijk en op een prettige manier beleven in de lessen bij Italtaal (zie de pagina "Ervaringen van cursisten"). Die ervaring is heel herkenbaar bij de Italtaal-cursisten. De vele cursisten komen niet alleen uit Gouda maar ook uit Reeuwijk Bodegraven Boskoop Waddinxveen Zevenhuizen Zoetermeer Capelle aan den IJssel Nieuwerkerk aan den IJssel Moordrecht Gouderak Goverwelle Haastrecht Oudewater Stolwijk Bergambacht en Schoonhoven.


~

ITALTAAL - Centrum voor Italiaanse & Spaanse taal & kunst


een initiatief vanuit de onderneming Chanson
ingeschreven bij de Kamer van Koophandel